korade-sag-alutech

SAG Alutech Nederland BV (Alutech) in Katwijk is een 100% dochteronderneming van SAG Motion AG en behoort tot de Salsburger Aluminium Groep.

Het moederconcern in Lend / Salzburg is een internationale toeleverancier van aluminiumcomponenten en –systemen voor de automobiel-, bedrijfsvoertuigen-, motor- en railvoertuigenindustrie en daarnaast producent van hoogwaardige materialen voor de verwerkende industrie. Alutech ontwerpt, produceert en levert wereldwijd voornamelijk aluminium brandstoftanks voor de grootste Europese fabrikanten van zware vrachtauto’s en autobussen. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 200.000 brandstoftanks geproduceerd.
De afzetmarkt ligt hoofdzakelijk in Europa. Grote klanten zijn onder andere DAF, Volvo, Scania en VDL.

Naast productie zijn de grootste aandachtspunten van Alutech: kwaliteit, logistiek en IT. De productie is op basis van de gegeven klant forecast waarbij wordt gewerkt met een voorraad van maximaal 3 dagen, afhankelijk van het partnumber. De leveringen aan de klant in de automotive branche zijn in bulk of in sequence op basis van chassisnummer.

Bij ons bestaat er veel aandacht voor kwaliteit en procesontwikkeling. Met het barcodesysteem van Korade, wat volledig integreert met Baan IV, wordt ons complete logistieke- en productieproces optimaal ondersteund.

Koert den Elzen, Manager Finance en IT SAG Alutech

Koert den Elzen, Manager Finance en IT legt uit: “Zo roept DAF bijvoorbeeld pas 11 uur van te voren haar wensen af via een supplychain systeem. Korade heeft ervoor gezorgd dat we direct de vertaling kunnen maken van deze Automotive EDI berichten naar het Korade Barcode systeem.

Als continubedrijf werken we hier, in onze fabriek van 16.000 m2 aan de Ambachtsweg met onze 200 medewerkers in ploegendiensten. In Rijnsburg hebben we ook nog een logistiek centrum van 2.800 m2 voor de opslag van brandstoftanks en de uitlevering daarvan. Wekelijks worden er ongeveer 4.500 brandstoftanks geproduceerd, het merendeel van aluminium. Aluminium biedt veel voordelen, waaronder een lager gewicht en het volledig bestand zijn tegen corrosie”.

Alutech heeft zusterbedrijven in Zweden, Frankrijk, Mexico, Brazilië en Slowakije.

Tijdens de rondleiding langs de vier enorme productielijnen van het toonaangevende bedrijf laat Koert den Elzen het productieproces zien wat verregaand geautomatiseerd is. Het proces wordt ondersteund door Infor Baan IV als primair systeem. “Bij ons bestaat er veel aandacht voor kwaliteit en procesontwikkeling. Met het barcodesysteem van Korade, wat volledig integreert met Infor Baan IV, wordt ons complete logistieke- en productieproces optimaal ondersteund. Wij werken met twee locaties in Katwijk en Rijnsburg waartussen continue gependeld wordt. Korade heeft ons geholpen inzicht te krijgen in welke producten er in pendels onderweg zijn van de ene locatie naar de andere. Op beeldschermen op beide locaties is zichtbaar welke tanks met prioriteit onderweg zijn naar de externe expeditie locatie. Gezien de hoge eisen aan de kwaliteit leggen we nu eenmaal veel nadruk op procesbetrouwbaarheid en controles.”

    Houdt u net als wij ook van snel schakelen en korte lijnen? Neem dan gerust voor een vrijblijvend advies direct contact op met Marcel Croonen via 06 - 149 093 76 of bel met Korade op 0318 - 495 360 .


    Meer weten? Of een demo aanvragen?