holmatro-slideshow

De hydraulische gereedschappen en systeemoplossingen van Holmatro worden wereldwijd gebruikt bij reddingsoperaties, industriële toepassingen en special tactics. Dit soort toepassingen vraagt onder alle omstandigheden om betrouwbaar en veilig gereedschap. Om er zeker van te zijn dat Holmatro-gebruikers hun specialistische werk optimaal kunnen uitvoeren, streeft Holmatro ernaar de ‘best-in-class’ marktleider te zijn door baanbrekende technologie in te zetten.

Holmatro innoveerde haar logistieke proces door de verouderde barcode oplossing te vervangen door de Korade barcode oplossing. We spraken twee projectleden: Ineke Sprenkels – Sofware Adminstrator en Roy van den Bogaard – Logistics Manager over de keuze voor Korade, het implementatieproject, de behaalde resultaten en de ervaringen met Korade.

0
Infor LN versie
0 %
Besparing van tijd
0
Aantal functies: Logistieke optimalisatie

De Holmatro Group –  innovatieve hydraulische gereedschappen wereldwijd

Holmatro Group, opgericht in Nederland in 1967, is een toonaangevende, private onderneming die hydraulisch gereedschap en diensten levert. Meer dan 380 medewerkers werken bij Holmatro Group, die haar divisiekantoren heeft gevestigd in Nederland, de VS en China.

“Vanuit ons hoofdkantoor in Nederland bedienen wij al onze klanten uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Oceanië, Oost- en Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Onze klanten uit Noord- en Midden-Amerika worden bediend vanuit ons hoofdkantoor in de VS. Vanuit ons hoofdkantoor in China staan we klaar voor onze klanten op het Vasteland van China, Hongkong en Macau.”

Naast deze drie hoofdkantoren is er een verkoopvestiging in het Verenigd Koninkrijk. Het merk wordt in meer dan 160 landen vertegenwoordigd dankzij een omvangrijk verkoop- en servicenetwerk dat bestaat uit meer dan 400 actieve, geautoriseerde handelspartners. Dit maakt Holmatro Group wereldwijd de grootste leverancier van hydraulische hogedrukgereedschappen.

“Om onze hoofdkantoren, verkoopvestigingen, vertegenwoordigers en handelspartners te ondersteunen, hebben wij de afdelingen Research & Product Development en Product Management gecentraliseerd in Nederland. Onze volwaardige, sterk geautomatiseerde en ultramoderne productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland en de VS. De afdelingen Marketing Support, Sales Support en Service Support zijn gedecentraliseerd in de drie hoofdkantoren.”

3 concrete verbeteringen door de Korade oplossing

“Wij zijn erg positief over het nieuwe systeem van Korade. Bij goederenontvangst werken we nu met het digitale ontvangstportaal van Korade. In één scherm staat dan alle belangrijke informatie bij elkaar en je kunt er ook eenvoudig op informatie filteren. Als je dat in ERP-systeem Infor LN zou doen, zou het veel meer handelingen en kennis vergen. Het Korade-systeem zorgt hier voor eenvoud en snelheid zonder dat je daarvoor zware kennis nodig hebt. We kunnen dus veel sneller mensen inwerken.”

“Binnen Warehouse & Shipping worden zendingen, alvorens verstuurd te worden naar de klant, gecontroleerd op aantal en serienummer. Voorheen moesten we hiervoorde volgorde van de magazijnbon in volgen. Met de oplossing van Korade kun je willekeurig een order scannen en het systeem “streept” een order weg uit de digitale lijst. Dit is super eenvoudig en levert ons alleen voor dit proces al 40% tijdwinst op!”

“En niet te vergeten: omdat alle interne activiteiten met de scanner worden gelogd, biedt het Holmatro een bron van informatie om te analyseren waar we nog verder in kunnen optimaliseren.”

Samenwerking en kijken in de achteruitkijkspiegel

Roy: “De wens was om de Korade-oplossing zonder maatwerk te gaan gebruiken. Het Korade-systeem is erg makkelijk plooibaar en dit is ideaal voor de gebruiker. We hebben in het systeem van Korade toch wat Holmatro-specifieke zaken laten maken. Voordeel is dat we hiervoor geen aanpassing in het ERP-systeem hoeven doorvoeren. Dus het ERP-systeem blijft ongewijzigd, maar elke niet-generieke aanpassing is er een te veel.”

De samenwerking met de medewerkers van Korade was erg fijn. De persoonlijkheid in combinatie met praktijkervaring, proceskennis en kennis van Infor LN bij de consultant maakte hem tot een echte topper!

En wat zijn de plannen voor de toekomst? Roy en Ineke: “Vol vertrouwen en ambitie! We gaan een volgende fase in om nieuwe dingen en low-hanging fruit samen op te pakken.”

Meer weten? Of een demo aanvragen?