korade-altrex

Sinds 2008 gebruikt Altrex, fabrikant en distributeur van klimmateriaal uit Zwolle, Infor ERP LN om haar logistieke en financiële bedrijfsprocessen te ondersteunen. Na een implementatieperiode van 5 maanden is Altrex succesvol gemigreerd van Triton 3.1 naar Infor ERP LN FP3. In een uitgebreid selectietraject beoordeelde Altrex pakketten als Microsoft Dynamics NAV en AX. Uiteindelijk bleek de combinatie Infor ERP LN met Korade als implementatie partner het best te passen bij de bedrijfsprocessen en wensen.

De wereldspeler in klimmateriaal is in één keer overgegaan met alle bedrijfsprocessen. Tevens zijn er koppelingen met Infor ERP LN gemaakt naar o.a. het ritten planningssysteem en is EDI geïntegreerd zodat bouwmarkten en andere dealers hun orders eenvoudig kunnen aanleveren.

Een stap met toekomstperspectief

‘Om onze productie en logistieke processen te optimaliseren was de migratie van Infor ERP LN FP3 een stap met toekomstperspectief’, aldus Eugène Derksen, algemeen directeur van Altrex. ‘Infor ERP LN FP3 adresseert niet alleen onze behoeften op dit moment, maar ook die van de toekomst en ondersteunt ons in het realiseren van onze groeiplannen. Daarnaast is de gebruikservaring enorm toegenomen. Vooral door de begeleiding van Korade tijdens dit traject is dit nieuwe systeem direct door al onze medewerkers omarmd.’

Van maatwerk naar standaard functionaliteiten

Gedurende de implementatie zijn direct zaken als projectadministratie, sales forecast, etc. geoptimaliseerd. Ook het gerealiseerde maatwerk uit Trition is teruggebracht naar standaard functionaliteiten. Voor de management informatie is de Business Intelligence tool iqbs (www.iqbs.nl) van Korade geïmplementeerd. Deze tool wordt nu breed gebruikt voor sales, financiële-, productie- en service processen. Om het aanvraagproces binnen Altrex te stroomlijnen is gekozen voor Form Desiger. Als partner van Altrex heeft Korade de implementatie en training van deze module verzorgd. Met het oog op de toekomst heeft Korade het afgelopen jaar de Infor hardware vervangen en is Infor ERP LN ge-upgrade naar 10.x. Na diverse workshops voor de gebruikers over de nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden van de Infor software is Altrex helemaal voorbereid op de komende jaren.

Over Altrex

Altrex is een productie en service bedrijf wat zowel standaard als klant specifieke aluminium producten maakt en hier ook service op verleend. Het is dé merknaam die internationaal al bijna 60 jaar garant staat voor veiligheid, verantwoordelijkheid en vernieuwing. Altrex is een wereldspeler met een leidende positie in veel markten.

Het hoofdkantoor met fabriek en logistiek centrum is gevestigd in Zwolle. Daarnaast heeft Altrex zusterondernemingen in België en Zweden. Het brede assortiment klimmateriaal varieert van ladders, trappen en steigers tot complexe hangbruginstallaties, voor zowel de echte professional als de doe-het-zelver. Maatwerkoplossingen in speciale situaties. Daarnaast verzorgt Altrex keuringen, reparaties, montage en opleidingen.

    Houdt u net als wij ook van snel schakelen en korte lijnen? Neem dan gerust voor een vrijblijvend advies direct contact op met Marcel Croonen via 06 - 149 093 76 of bel met Korade op 0318 - 495 360 .


    Meer weten? Of een demo aanvragen?