korade-colt

Colt ontwerpt en levert producten en systemen rondom HVAC, klimaattechniek, rookbeheersing, natuurlijke ventilatie, zonwering en daglichttoetreding. Colt International is een dochteronderneming van de Colt groep die in 1931 werd opgericht en is gevestigd in meer dan 75 landen over de hele wereld.

Al meer dan 80 jaar levert Colt een bijdrage aan een gezond, veilig en duurzaam werk- en leefklimaat. Bij Colt willen we mensen een gezonde, comfortabele en veilige omgeving bieden om in te werken en in te leven. Alles wat we doen is om ervoor te zorgen dat mensen zich beter voelen in Colt conditions. Wij ontwikkelen energie-efficiënte systemen die bijdragen aan een duurzame omgeving.

Colt helpt klanten enerzijds bij probleemoplossing, advisering en projectmanagement en anderzijds bij het ontwerpen, leveren, installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van de systemen. We streven ernaar om klantenservice en technische ondersteuning op het hoogste niveau te bieden, vanaf het eerste onderzoek tot de oplevering van het project en daarna. Colt produceert in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, China, Singapore en Saudi-Arabië Colt International werd in Nederland opgericht in 1960. Er werken ca. 200 medewerkers in Verkoop, Service en Productie. In Katwijk wordt met een team van 80 mensen een range aan natuurlijke (brand)ventilatiesystemen vervaardigt.

Voor de ondersteuning van haar business processen gebruikt Colt sinds 1992 ERP Software. Na de eerdere versies van Triton wordt nu Infor BaaN IV gebruikt en is men bezig met de plannen voor ERP LN. Naast BaaN IV wordt gebruik gemaakt van CAD applicaties en worden Microsoft producten gebruikt. SharePoint 2013 wordt o.a. gebruikt voor het intranet en Dynamics CRM zal het huidige maatwerk in BaaN in de toekomst moeten gaan vervangen.

Bram Lalbahadoersing de Manager Business Information van Colt legt het ons uit: “We ondersteunen onze medewerkers vanuit één data center in Duitsland. Daar draaien ook onze Baan systemen. We hebben thans 3 BaaN omgevingen waar de verschillende vestigingen gebruik van maken. Colt heeft Baan IV diep en breed in gebruik. Niet alleen internationaal en multitalig maar ook functioneel. Naast de standard modules voor Finance, Manufacturing en Distribution gebruiken we ook de product configurator (PCF).

Met behulp van eigen maatwerk proberen we ERP de basis te laten vormen voor onze processen en rapportages. De sessies zijn toegespitst op de activiteiten van onze medewerkers, dus als de medewerker het echt anders wil krijgt hij het ook anders.

Naast dat we met Infor ons licentie en supportcontract hebben, maken we ook graag gebruik van de diensten en expertise van de mensen bij Korade. Korte lijnen, snel contact en hulpvaardige professionele medewerkers met veel kennis en ervaring.

Migratie trajecten

Database migraties: Van T-BASE naar Oracle, na een goede eerste ervaring met de NWSE BaaN omgeving hebben we 2 jaar geleden afscheid genomen van onze laatste T-BASE omgeving voor Central Europe BaaN omgeving. Beide projecten waarbij we bijna geruisloos zijn overgegaan.
Service Pack upgrades: Ondersteuning bij de projecten waarbij meerdere service packs werden toegevoegd.
De installaties en upgrades werden door Korade verzorgt, wij hoefden enkel te testen.

Ook heeft Korade recentelijk onze Infor LN speeltuin geïnstalleerd zodat we zelf in alle rust met deze omgeving kunnen experimenteren.

HiDOX

Door Korade zijn we in aanraking gekomen met HiDOX. Na een pilot in de Nederlandse omgeving wordt het nu in alle BaaN omgevingen toegepast.
Documenten worden conform onze corporate identity guidelines opgesteld en vanuit BaaN verstuurd in het juiste formaat (PDF, Print etc.) en middels het juiste kanaal (mail, fax, print).

Barcode

Onze productielocaties in Nederland en Engeland draaien met de Barcode oplossing van Korade. Wij gebruiken dit voor tijdsregistratie van bewerkingen, aan-/afwezigheidsregistratie en voor het gereed melden van bewerkingen. In Nederland wordt de barcode oplossing ook gebruikt voor het registreren van materiaalbewegingen, te weten goederenontvangst en afboeken van materialen t.b.v. productie orders.

Wat ik verder erg prettig vind is dat Korade verder kijkt dan alleen de Infor producten. Met pragmatische oplossingen en aanvullingen zorgen zij ervoor dat het laagdrempelig is om zaken uit te proberen.

Ze kunnen je ook helpen met SharePoint of als je een Webshop wilt koppelen aan Baan en kunnen zelfs de Webshop bouwen. Kortom een veelzijdige partner waar je goed mee kunt sparren.”

    Houdt u net als wij ook van snel schakelen en korte lijnen? Neem dan gerust voor een vrijblijvend advies direct contact op met Marcel Croonen via 06 - 149 093 76 of bel met Korade op 0318 - 495 360 .


    Meer weten? Of een demo aanvragen?